Ljubitelji pršuta POZOR! Naučite se pravilno rezanje pršuta!

Pozdravljeni vsi ljubitelji pršuta!

Ste vedno sanjali o tem, da bi se naučili pravilno narezati pršut, kot pravi profesionalci? Ste se kdaj spraševali, kaj je skrivnost za resnično okusno rezino pršuta? Če je vaš odgovor da, imamo odlično novico za vas!

Vabimo vas, da se udeležite našega tečaja rezanja pršuta, ki ga organiziramo v sodelovanju z ekipo OstriRob in pod vodstvom profesionalnega rezalca španskih pršutov in promotorja-rezalca istrskega pršuta, Zorana Memona. Na tečaju se boste naučili osnovnih tehnik rezanja pršuta, pravilne predpriprave in izbora pribora ter varnosti pri rezanju. Rezali bomo tri različne pršute, ki zahtevajo različne pristope in uporabljali japonske nože za rezanje pršuta - Burja.

Tečaj bo razdeljen na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu boste spoznali izbor pršutov z zaščiteno geografsko označbo, kako prepoznati dober pršut, izbiro pribora in predpripravo za rezanje, higieno in varnost pri rezanju. V praktičnem delu boste spoznali čiščenje pršuta, postavitev na stojalo in pripravo za rezanje, začetek in ključne faze rezanja, predstavitev in postrežbo, okušanje pršuta ob spremljavi treh različnih sort vina, zaključek in shranjevanje pršuta. Vsak udeleženec si bo narezal do 20 dag pršuta, ki ga lahko odnese domov.

Tečaj traja tri ure, vinska spremljava pa je zagotovljena s strani Kleti Brda. Udeleženci bodo imeli tudi priložnost, da kupijo pršut po ugodnejši ceni.

Tečaj je odlična priložnost, da se naučite nekaj novega in hkrati uživate v okusih pršuta. Prav tako je lahko odlično darilo za vaše ljubitelje pršuta. Za več informacij in prijave na tečaj nam pišite na info@kralj-prsutov.si in pripravili vam bomo darilni bon za obisk tečaja.

Ne zamudite te edinstvene priložnosti in se nam pridružite na tečaju rezanja pršuta. Vidimo se!

Nazaj na spletni dnevnik