KDO JE KRALJ PRŠUTOV?

  • Kralj Pršutov je spletno mesto, kjer imate pripravljen izbor najboljših in kvalitetnih pršutov. Trgu želimo ponuditi kvalitetne pršute, za katere vemo, da v dom prinašajo radost in veselje! In to je tudi naša glavna misija.

  • Kralj Pršutov ni posameznik, ampak za imenom ponosno stoji mlada ekipa , ki vam obljublja, da bo vztrajno širila zavest Kralja Pršutov in imela na zalogi zmeraj le najboljše in slastne kose pršutov! Kralj Pršutov je torej lahko vsak, ki se z nami poistoveti in deli strast in ljubezen do te mesne poslastice.

  • Na naših skupnih izletih smo obiskali mnogo domačih turističnih kmetij, gostiln in uživali v različnih okusnih pršutih, se pogovarjali z domačini, kmeti, dobrimi ljudmi in iskali tist popoln okus, ki postavlja nova merila, teksturo in aromo – nepozabno kulinarično doživetje opisano v parih besedah. Po mnogokaterih pogovorih in presmejanih dnevih, krožnikih dobre hrane, v kombinaciji z žlahtno kapljico, smo na koncu le našli okus, o katerem smo sanjali, okus o katerem so nam pripovedovali tudi najstarejši prebivalci zakotnih vasic - v spominu nam je ostala vsaka rezina tega pršuta, ki je navdušila naše brbončice s svojo sijajno glazuro in se kar stopila v ustih! In točno ta pršut, točno ta okus, točno da strast, nas je pripeljala do tega, da smo se odločili odpreti spletno mesto Kralj Pršutov.

  • In sedaj smo tu, od maja, leta 2022. In nameravam ostati. Trgu želimo ponuditi le najboljše iz ponudbe. Trenutno smo do potankosti raziskali italijanski trg, zato vam v naši ponudbi ponujamo slastne italijanske pršute, ki jih združuje sončen, nežen, ravno prav sladek in slan okus. V naboru imamo Rolls-Royce pršutov, sočen, okusen pršut, ki je primeren za popolnoma vsako priložnost, vaši gostje bodo nad njim definitivno navdušeni – govorimo seveda o našem izboru pršuta Parma in San Daniele, ki se med seboj razlikujeta v obliki noge. San Daniele ima značilno podolgovato obliko in slovi kot malenkost bolj sladkast in manj slan, med tem, ko je Parma bolj okrogle oblike in jo zaokrožuje sladek in slan okus, kot se za Kraljico pršutov seveda spodobi. Oba pršuta, tako Parma, kot San Daniele, sta poznana kot vrhunski različici pršuta, zaradi katerih se tudi Italijani dostikrat prerekajo kateri je boljši. Mi se ne bomo prerekali, vas pa zato vabimo, da nas kontaktirate in se v živo prepričamo kateri je boljši. Oba pršuta pa imata oznako DOP (Denominazione d’Origine Protetta – Zaščitena označba porekla), italijanski certifikat, ki zagotavlja, da je izdelek pridelan, predelan in pakiran na določenem geografskem območju in v skladu s tradicijo in zorjen do 2 leti. Ker smo v našo ponudbo želeli dodati tudi skrbno izbrano mesnino z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno, smo dolgo iskali in na koncu našli pršut, ki je sušen do 12 mesecev na območju italijanske Parme, kar mu daje prav tako poseben okus. V primerjavi s pršutom Parma ali San Daniele je ta dostopen po ugodnejši ceni, zato je primeren za vsakdanjo uporabo, zelo popularen je v zimskih prazničnih časih, kjer prinaša radost in veselje celotni družini, prav tako na rojstnodnevnih zabavah čez celo leto, nepogrešljiv pa je tudi na jadralskih in morskih dogodivščinah. Ker je naša misija, da vam ponudimo najboljši možen izbor pršutov, smo ravnokar v odkrivanju španskega trga, španski jamon ima zelo sladek okus, na katerega vpliva želod s katerim se prehranjujejo tam živeče svinje. Številni ljubitelji tega pršut pravijo, da cena nikoli ne sme imeti vpliva na izbor pršuta, najboljše, le za najbloljše pršutojedce!