Prvi tečaj rezanja pršuta v Sloveniji!

Za vse ljubitelje pršuta smo skupaj z ekipo OstriRob pripravili tečaj rezanja pršuta. Udeleženci se bodo na tečaju seznanili z osnovnimi tehnikami rezanja pršuta ter priprave pršuta na rezanje. Rezalo se bo tri različne pršute, ki zaradi svojih specifik zahtevajo tri različne pristope. Uporabljali bomo japonske nože za rezanje pršuta – Burja
Med samim tečajem boste lahko okušali različen izbor pršutov, sama delavnica pa bo razdeljena na teoretični in praktični del:

Teoretični del
  • Predstavitev izbora pršutov z zaščiteno geografsko označbo
  • Kako prepoznati dober pršut
  • Izbira pribora in predpriprava za rezanje
  • Higiena in varnost pri rezanju
Praktični del
  • Čiščenje pršuta
  • Postavitev na stojalo in priprava za rezanje
  • Začetek in ključne faze rezanja
  • Predstavitev in postrežba
  • Okušanje pršuta ob spremljavi treh različnih sort vina
  • Zaključek in shranjevanje pršuta
  • Vsak udeleženec si bo narezal do 20 dag pršuta, ki ga lahko odnese domov
Tečaj poteka tri ure.
Predavatelj: Zoran Memon (www.memon.si)
Nazaj na spletni dnevnik