Za vse ljubitelje pršuta smo skupaj z ekipo OstriRob pripravili tečaj rezanja pršuta. Udeleženci se bodo na tečaju seznanili z osnovnimi tehnikami rezanja pršuta ter priprave pršuta na rezanje. Rezalo se bo tri različne pršute, ki zaradi svojih specifik zahtevajo tri različne pristope. Uporabljali bomo japonske nože za rezanje pršuta – Burja.
Med samim tečajem boste lahko okušali različen izbor pršutov, sama delavnica pa bo razdeljena na teoretični in praktični del:
Teoretični del
Predavatelj: Zoran Memon (www.memon.si)
Teoretični del
- Predstavitev izbora pršutov z zaščiteno geografsko označbo
- Kako prepoznati dober pršut
- Izbira pribora in predpriprava za rezanje
- Higiena in varnost pri rezanju
- Čiščenje pršuta
- Postavitev na stojalo in priprava za rezanje
- Začetek in ključne faze rezanja
- Predstavitev in postrežba
- Okušanje pršuta ob spremljavi treh različnih sort vina
- Zaključek in shranjevanje pršuta
- Vsak udeleženec si bo narezal do 20 dag pršuta, ki ga lahko odnese domov
Predavatelj: Zoran Memon (www.memon.si)